Συνέδρια - Σεμινάρια

 

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε γυμναστές

 

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013,στις 16.00 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Καισαριανής και το Κέντρο Υγείας του Παιδιού, οργανώνουν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών. Το σεμινάριο απευθύνεται στους προπονητές και τους παράγοντες των αθλητικών σωματείων της Καισαριανής και ιδιαίτερα αυτών που ασχολούνται με τα παιδικά – εφηβικά τμήματα και ακαδημίες.

Το σεμινάριο  περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες:

 

1.Πρώτες Βοήθειες σε συχνά προβλήματα υγείας σε παιδιά

   Α. Ξεκαλάκη, παιδίατρος

   Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής

 

2.Αθλητισμός στην Εφηβική Ηλικία

   Οφέλη, Ιδιαιτερότητες, Όρια & Συμβουλές

   Ν. Σώρρας, φυσίατρος,

   Δ/ντης Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης 414 ΣΜΕΝ

 

3.Βασική υποστήριξη της ζωής σε παιδιά και εφήβους

   Α. Πρασούλη, παιδίατρος

   Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής

 

Σεμινάριο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδίου διογρανώνει στις 13-14 Απριλίου 2013 το 100 σεμινάριο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Συμμετοχής.

 

 

Σεμινάριο με θέμα

Σας  ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στο σχολείο» στις 28/3/2013 και ώρα 16.00 – 18.00 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του σχολικού συγκροτήματος Βενιζέλου. Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολείων του Δήμου Καισαριανής (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τρεις εισηγήσεις:

 • Πρώτες βοήθειες σε συχνά προβλήματα υγείας στο σχολείο - Α. Ξεκαλάκη, παιδίατρος
 • Σχολικό ατύχημα -  Ε. Τζίνη, παιδίατρος
 • Το φαρμακείο του σχολείου - Γ. Μαυρίκα, επισκέπτρια υγείας

 

 

Συνέδρια –Σεμινάρια Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

 

2011

 • Το Κέντρο Υγείας του Παιδιού και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Στήριξης Καισαριανής οργανώνουν Σεμινάριο για τον Εθελοντισμό στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των εθελοντών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής και είχε θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα. Συμμετείχαν 42 παλιοί και νέοι εθελοντές, από τις ομάδες που δημιουργήθηκαν από το Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής.
 • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην προαγωγή της υγείας στα σχολεία για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας στη Χαλκίδα, στα πλαίσια της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την υγιεινή διατροφή στα σχολεία HEPS και των προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέμα Διατροφή . Εκπαιδεύτρια: Ηλέκτρα Μπάδα. Οργάνωση: Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας της Π/Ε και Δ/Ε Διεύθυνσης Ν. Εύβοιας.
 • Επιμορφωτικό σεμινάριο στην προαγωγή της υγείας στα σχολεία για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Α' Αθήνας στο Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής, στα πλαίσια της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την υγιεινή διατροφή στα σχολεία HEPS και των προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέμα Διατροφή . Εκπαιδεύτριες: Ηλέκτρα Μπάδα, Παναγιώτα Μαυρίκα, Αδαμαντία Ξεκαλάκη. Οργάνωση: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας της Π/Ε Διεύθυνσης Α' Αθήνας.
 • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην  κλινική  χορήγηση του Διαγνωστικού Πρωτοκόλλου Παρατήρησης για τον Αυτισμό (Autism Diagnostic Observation Schedule – Generic), Αθήνα, Μάιος  2011. Εκπαιδεύτρια : Αντωνιάδου-Κουμάτου I.

 

 

 

2010

 

 • Οργάνωση  συνάντησης όλων των συμμετεχόντων εταίρων του Ερευνητικού διακρατικού συνεργατικού προγράμματος PHIMEPublic Health Impact of Mixed Element Exposure in Susceptible Populations”  και της ομάδας του  WPI:3 Child neuro development among residents in the Mediterranean coastal regions of  Italy, Slovenia, Croatia and Greece: the role of environmental exposure to heavy metals.Βουλιαγμένη 09-12.03.2010.

Στην συνάντηση συμμετείχαν 100 περίπου ερευνητές από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα PHIME.

 • Εθνικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτών HEPSσε συνεργασία με το NIGZ(NetherlandsInstituteforHealthPromotion) στο DivaniPalaceAcropolis27-28/11/2010. Στόχος: η εκπαίδευση εκπαιδευτών στην προαγωγή της υγείας στα σχολεία για την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση στην Ελλάδα (εκπαίδευση υπευθύνων αγωγής υγείας και άλλων σχετικών επαγγελματιών). Οργανώθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος HEPSτου οποίου η Ηλέκτρα Μπάδαείναι εθνική συντονίστρια.

Εκπαιδεύτριες: AnneLee, JessicaHoek, senioradvisors-trainersNIGZ-WHO.

 • Μπάδα Η:  Συντονίστρια-εκπαιδεύτρια στο επιμορφωτικό σεμινάριο Εκπαιδευτικών Π/Ε στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα διατροφή στην Α΄ Διεύθυνση Αθηνών, στο κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’Αθηνών και τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας (16/12/2010).
 • Μπάδα Η:  Συντονίστρια-εκπαιδεύτρια στο επιμορφωτικό σεμινάριο Εκπαιδευτικών Π/Ε στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα διατροφή στην Α΄ Διεύθυνση Αθηνών, στο κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’Αθηνών και τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας (16/12/2010).

 

 

2009

 

 • Ζολώτα Κ., Λαμπίδη Α. : Οργάνωση-Συντονισμός Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για την εθελοντική ομάδα εκπαιδευτικών «Το άλλο σχολείο», Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής (ΚΥΠΚ),  Αθήνα,  4-5 Απριλίου 2009.
 • Μπάδα Η. :  Συμμετοχή στη διοργάνωση του συνεδρίου «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Εθνικής Πολιτικής για το Σχολείο προαγωγής της υγείας». Oργάνωση: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Τομέας Προαγωγής της Υγείας στα Σχολεία, DivaniAcropolisPalace. 11-13 Μάιος 2009.

 

 

2008

 

 

 • Λαμπίδη Α. : Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Δυναμική της ομάδας-τάξης και  διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο», στους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής, Αθήνα 16 Δεκεμβρίου 2008.
 • Σοφιανού Κ. Πρασούλη Α., Τζίνη Ε., Ηλιοδρομίτη Ζ.., Μαυρίκα Γ. : Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Το ατύχημα στο σχολείο: Πρόληψη, Πρώτες Βοήθειες, Βασική Ανάνηψη», σε συνεργασία με το 6ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,   2/6/2008.
 • Αντωνιάδου- Κουμάτου  Ι. : Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: Απο την παιδικότητα στην εφηβεία σε συνεργασία με το 6ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,   30/5/2008. 
 • Αντωνιάδου- Κουμάτου Ι. : Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για θεραπευτές ομάδας αποκατάστασης αυτισμου με θέμα την εκπαίδευση στην προσέγγιση ’’ Floortime’’ σε συνεργασία με την WhiteR., Άθήνα 16-17/11/08